Above: Katsushika Hokusai, Under the Wave off Kanagawa also known as the Great Wave, from the series Thirty-Six Views of Mount Fuji , Japanese, Edo period, about 1830–31. Woodblock print; ink and color on paper. William Sturgis Bigelow Collection. Museum of Fine Arts, Boston. http://www.mfa.org/exhibitions/hokusai (Hämtad 2016-04-12)

En stilla natt när året precis hade vänt mot sin ljusare tid, drabbade en mörk flodvåg Östras Bibliotek. Stora vågor drev in över Biblioteket och hyllornas böcker föröddes.

Lånade böcker var räddade av sina låntagare och lästa böcker räddade för en evighet.

Några hyllor klarade sig undan den mörka flodvågen. Läsarna och Biblioteket började en tillvaro i exil. De började arbetet med att bygga upp sitt Bibliotek igen genom att försöka att både återskapa och tänka nytt.

Ett sätt att göra Biblioteket levande igen var att berätta och ägna sig åt dess innehåll. Vad böckernas innehåll ger för kunskap, tankar, synpunkter och reflektioner är i förlängningen det väsentliga. Läsarna bestämde sig bland annat för att starta en bokblogg.

Varmt välkommen att berätta om en bok som du gärna vill dela med dig om!

Rosmarie