Granström, Erik (2004). Svavelvinter: första delen i krönikan om den femte konfluxen. Stockholm: Svensk fantasy

Granström, Erik (2004). Svavelvinter: första delen i krönikan om den femte konfluxen. Stockholm: Svensk fantasy

Trakorien går mot undergången när de odödas armé väcks till liv av Shagul, magikern. Men Trakorien är för upptaget med sina egna konflikter, konspirationer och maktkamper för att ta faran på allvar. Människorna står ensamma mot ondskan och gudarnas handgripliga hjälp är ibland till nytta, men oftast inte.

Svensk fantasy har kanske inte samma klang som brittisk eller amerikansk, men Erik Granström har skrivit en värld som håller absolut världsklass! Han ligger bakom det klassiska rollspelet Drakar & Demoner och att läsa Svavelvinter är som att delta i en massiv fantastisk kampanj. Myllrande, spännande intelligent och fascinerande! Böckerna är tjocka, men man vill inte att de ska ta slut…

Finns på vårt skolbibliotek nära dig!

Gustaf Wiberg