Östras bokblogg

Boktips från läsarna

Throne of glass av Sarah J. Maas

Maas, Sarah J. (2013). Throne of glass. London: Bloomsbury

Maas, Sarah J. (2013). Throne of glass. London: Bloomsbury

Boken handlar om Celaena, 18 år och landets främsta assassin. Efter att hon varit fånge ett år i saltgruvorna i Endovier för sina brott, blir hon släpad därifrån för att bli kronprinsens deltagare i kungens tävling om vem som ska bli hans personliga Champion. Om Celaena lyckas vinna mot de andra deltagarna lovas hon sin frihet tillbaka. Trots att hon är landets mest fruktade assassin kommer det inte bli lätt. Hon är svag efter tiden hon spenderat i fångenskap och de andra deltagarna är också farliga och hänsynslösa assassins. Inom slottets väggar vilar också andra faror och allt blir större än vad hon någonsin kunnat ana.

Det är en grym fantasyserie med en stark kvinnlig huvudkaraktär och intressanta bikaraktärer. Bra royalty-drama och plots.

Alice Englund

Sarah J. Maas hemsida:
https://sarahjmaas.com

© 2024 Östras bokblogg. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.