Gaiman, Neil. 2014. Oceanen vid vägens slut: en roman. Stockholm: Bonnier Carlsen Översättning: Kristoffer Leandoer

Gaiman, Neil. 2014. Oceanen vid vägens slut: en roman. Stockholm: Bonnier Carlsen
Översättning: Kristoffer Leandoer

En man klädd i svart kostym för begravning kör på måfå längs slingrande vägar. Han inser att han är på väg till ett hus som inte har funnits på decennier, sitt barndomshem. Han stannar vi vägens slut hos gamla fru Hempstock som fortfarande bor kvar. Det finns minnen som alltid är levande, platser som man behöver återvända till och berättelser som behöver berättas. När han nyss fyllt sju år, började händelser att äga rum som kommer att förändra hans liv för alltid. Magi och fantastisk verklighet blir verklighet i den oupphörligt spännande och svindlande vackra skildringen.

Gripen och matt av berättelsen, stänger jag motvilligt bokens pärmar. Händelserna stannar kvar inom mig. Känner att jag genast skulle vilja öppna boken igen och läsa om den, mycket sakta den här gången för att återvända till Oceanen vid vägens slut.

Romanen belönades med National Book Awards pris 2013 som Book of the Year i Storbritannien.

Boken finns i vårt Bibliotek.

Rosmarie

Neil Gaimans hemsida:
https://www.neilgaiman.com (Hämtad 2021-05-11)