Rishøi, Ingvild H. 2018. Vinternoveller. Stockholm: Flo förlag. Översättning: Stephen Farran-Lee, Nils Sundberg.

Rishøi, Ingvild H. 2018. Vinternoveller. Stockholm: Flo förlag.
Översättning: Stephen Farran-Lee, Nils Sundberg.

Tre noveller som utspelar sig i ett vinterlandskap där en kyla omger personerna som i sin utsatthet kämpar för att klara sina livssituationer. En ensam ung kvinna med sitt barn, en ensam man som lämnat fängelset och inte vet hur han ska kunna börja att vara pappa, och ett syskon som flyr med sina småsyskon.

Varje novell berättas skickligt, avskalat och lågmält, i en nutid och med infogade minnesbilder som fördjupar personskildringen och handlingen. Andlöst följer jag personerna i berättelsen. Det är omöjligt att lägga boken åt sidan. Novellsamlingens sista novell Syskonen är oförglömlig. Stor berättarkonst i litet format med teman som påminner om Dickens berättelser.

Läs den här novellsamlingen. Den får mycket att tystna. Du glömmer den inte.

Novellsamlingen finns i vårt Bibliotek.

Rosmarie

Ingvild H. Rishøis förlag Gyldendal berättar om författaren och hennes böcker på sin hemsida:
https://www.gyldendal.no/forfattere/ingvild-h.-rish%C3%B8i/a-10000310-no/
(Hämtad 2023-12-17)