Mafi, Tahereh. 2019. En ocean av kärlek. Stockholm: B. Wahlströms Översättning: Carina Jansson.

Mafi, Tahereh. 2019. En ocean av kärlek. Stockholm: B. Wahlströms
Översättning: Carina Jansson.

Det är ett år efter attackerna den elfte september i USA. Shirin går på high school. Hennes familj har flyttat tolv gånger och Shirin har tvingats att byta skola varje gång. I samhällssituationen efter attackerna, bemöts hennes val att bära slöja med misstänksamhet och otrevliga  kommentarer. Hon vägrar att låta sig förtryckas. Men, inom sig känner hon sig ensam och osynlig och efter alla uppbrott med skolbyten, orkar hon inte med relationer.

En person lägger definitivt märke till henne, Ocean i hennes klass, som inleder ett enträget arbete för att lära känna henne. I honom får hon riktig vän. Hon har mycket svårt att förstå att någon skulle vara intresserad av henne, skräms av tanken på en relation och är övertygad av att hon snart kommer att bli lämnad. Berättelsen är en något så sällsynt som en stor kärleksroman.

Shirin är en stark, osäker och färgstark personlighet som utvecklas genom kärlek, vänner och situationer hon ställs inför. Hennes familj försöker att finna en plats som passar dem i det amerikanska samhället och känner samtidigt att det finns ett avstånd till det land de lämnat, både på grund av den tid som gått och det nya liv som de lever.

Följ med in i Shirins berättelse. Den är en rolig och den berör. Det är sällan man möter så här stora och omvälvande kärleksromaner.

Du hittar romanen i vårt Bibliotek.

Rosmarie