Hitchcock, Bonnie-Sue. 2018. Doften av ett hem. Stockholm: Gilla böcker. Översättning: Helena Hansson.

Hitchcock, Bonnie-Sue. 2018. Doften av ett hem. Stockholm: Gilla böcker.
Översättning: Helena Hansson.

Handlingen utspelar sig i Alaska under ett års tid och är vackert indelad i årstider från våren till vintern. Några unga personer, var och en i en utsatt livssituation, söker sin väg. De har alla på olika sätt har förlorat föräldrar. Ruth blir gravid och får inte behålla sitt barn. Dora bor hos vänner och drömmer mardrömmar. Alyce känner ansvaret att hjälpa sin pappa på fiskebåten under sommaren, fast det innebär att hon missar provet till balettskolan som är hennes dröm. Hank flyr med sina två bröder genom att gömma sig på en passagerarbåt. På ett märkligt sätt kommer deras liv att flätas samman.

Varje person känns levande. Det är samtidigt en berättelse om personerna i deras närhet och om dem som de kommer att möta under sin väg. Varje del av berättelsens mindre händelser är väsentlig för helheten. Det är samtidigt en fantastisk, spännande och fascinerande miljöskildring om livet i Alaska.

Det är en roman som berör i sin realism och i sin fantastiska dimension som förvandlar handlingen till en värmande saga. Romanen är en verklig bladvändare.

Bonnie-Sue Hitchcocks roman som har fått flera utmärkelser och nomineringar finns i vårt Bibliotek både på svenska och engelska – The smell of other people’s houses.

Rosmarie

Bonnie-Sue Hitckcocks hemsida:
https://hitchcockbs.com (Hämtad 2021-05-11)